Jdi na obsah Jdi na menu

profil absolventa

       Studium připravuje studenty pro práci zdravotnických pracovníků, kteří budou vykonávat činnosti v rámci léčebné a preventivní péče bez odborného dohledu. Vzdělávání se proto zaměřuje zejména na zvládnutí zhotovování a opravy stomatologických náhrad, ortodontických pomůcek a ostatních stomatologických výrobků a na vytváření žádoucích profesních postojů, návyků a dalších osobnostních kvalit zdravotnického pracovníka. Nedílnou součástí odborného vzdělávání je praktická výuka ve školních laboratořích a CAD učebně, kde studenti navrhují zubní náhrady v 3D prostoru. Následně si studenti mohou výrobek vytisknout na 3D tiskárně a získat tak zpětnou vazbu svého návrhu.  

Spojení  analogového a digitálního vzdělávání umožňuje připravit z absolventů kvalitní odborníky v oblasti zubní protetiky.

Diplomovaný zubní technik je vhodným oborem pro kreativní a nadané studenty. Zubní technik právem patří mezi obory s vyšším společenským statusem. Úkolem zubního technika je vytvořit s dokonalou přesností náhradu ztraceného zubu či zubů, dále také zhotovuje snímatelné ortodontické aparáty a nalézá uplatnění i v oborech plastické chirurgie při výrobě obturátorů. V současnosti je na trhu celá řada materiálů, ze kterých lze vytvářet krásné a nadstandardní práce. Můžeme říci, že jsme umělci, kterým v tvorbě napomáhá  představivost, manuální zručnost a počítačové technologie. Úžasný pocit z dobře odvedené práce u člověka, jenž se na vás usmívá úsměvem vytvořeným vašima rukama, je dokonale naplňující a k nezaplacení. Diplomovaný zubní technik je lákavým oborem a v Karlových Varech má dlouholetou tradici.

učební plán ke stažení 

Učební plán DZT.pdf

přihláška ke stažení ZDE

Náklady na studium

Náklady na studium DZT.pdf