Jdi na obsah Jdi na menu

profil absolventa

Studijní obor: ASISTENT ZUBNÍHO TECHNIKA

Kód oboru: 53-44-M/03

 

Denní čtyřleté studium zakončené maturitní zkouškou.

 

Absolvent se uplatní na stomatologických pracovištích nemocnic, klinik, privátních zubních laboratoří a ve frézovacích centrech. Pod odborným dohledem vykonává práci v rámci léčebné a preventivní péče v rozsahu své odborné způsobilosti stanovené vyhláškou č. 55/2011 Sb., o činnostech zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků, ve znění pozdějších předpisů.

 

Možnost dalšího studia:

Absolventi studijního oboru Asistent zubního technika mohou studovat na vše typech vyšších odborných škol a vysokých škol. Podle možností školy, na základě studijního programu vytvořeného školou pro rozdílové zkoušky, lze pokračovat ve studiu v oboru Diplomovaný zubní technik od druhého ročníku. Vzdělání v oboru Asistent zubního technika je také určitou výhodou pro případné následné studium v oboru Diplomovaná dentální hygienistka či absolvování kurzu Zubní instrumentářka.

 

Absolvent najde uplatnění:     

· Absolvent umí zhotovovat analogovou i digitální metodou fixní a snímatelné zubní náhrady, ortodontické pomůcky, nosiče na bělení zubů, chrániče chrupu pro sportovce, chrániče pro osoby trpící bruxismem (skřípáním zubů) a další stomatologické výrobky.

· V případě potřeby provádí jejich úpravy a opravy.

 

učební plán 

Učební plán.docx

přihláška ke stažení ZDE

Platba SRPŠ: 400 Kč  na účet 19-7255380297/0100  zpráva pro příjemce: jméno příjmení a třída